5 probleme auto cu care te-ai putea confrunta în această vară

probleme auto cu care te-ai putea confrunta în această vară

Sursa: https://pixabay.com/en/reparing-car-auto-road-man-broken-791413/

Cu siguranță știi că defecțiunile la mașină cu care te poți confrunta nu țin cont de anotimpul pe care îl parcurgem. Numărul problemelor care ar putea apărea la una sau mai multe componente ale autoturismului pe care îl conduci se menține atât vara, cât și iarna, mai ales dacă nu ai timp sau amâni din alte motive vizitele regulate la service-ul auto în care ai încredere. Am pregătit pentru tine o listă cu posibilele defecțiuni cu care s-ar putea să te întâlnești vara aceasta, dacă neglijezi anumite semne pe care mașina ar putea să ți le dea. Dacă și tu te confrunți cu una din cele de mai jos, nu uita că ai mereu la dispoziție cea mai simplă metodă de a comanda piese auto online, care vor ajunge la tine în cel mai scurt timp, iar tu te vei putea bucura din nou de drumuri în siguranță și confort.

Probleme cu sistemul de aer condiționat

Deși pare a fi o defecțiune minoră, poți resimți efectele lipsei aerului condiționat în mașină mai ales dacă ai de parcurs un drum lung. Vara, temperaturile din interiorul unui autoturism sunt cu mult mai mari decât cele de afară, iar asta înseamnă un disconfort major pentru tine și ceilalți pasageri. Vei observa că vei ajunge la destinație mult mai obosit și lipsit de energie, dacă vei încerca să răcești aerul din interior doar cu ajutorul geamurilor deschise. Vestea bună este că această defecțiune se poate remedia în câteva minute, printr-o simplă vizită la un centru care face încărcări cu freon a instalațiilor din mașină.

Probleme cu anvelopele

Anvelopele pe care le ai montate pot suferi transformări majore din cauza temperaturilor de afară, așa că este indicat să respecți destinația lor și să nu circuli cu cauciucuri de iarnă vara sau invers. Altfel, distanța de frânare se va mări, iar pericolul de explozie a cauciucurilor va crește, iar tu îți vei pune în pericol atât siguranța ta, cât și a celorlați participanți la trafic. La fel de importantă este și uzura anvelopelor pe care le folosești și e lesne de înțeles că, cu cât sunt mai vechi, cu atât vor deveni mai periculoase.
Nu uita nici de roata de rezervă, mai ales atunci când pleci în concediu, dar nici de presiunea în roți, în funcție de indicațiile producătorului mașinii pe care o conduci.

Probleme cu bateria

Dacă te gândeai că doar pe timpul iernii ai putea avea de suferit din cauza descărcării bateriei auto, te-ai înșelat. Ce-i drept, în sezonul rece, multe dintre bateriile mașinilor își pierd puterea și ajung să se descarce, mai ales dacă obișnuiești să folosești autoturismul pentru distanțe mici și cu mulți consumatori electrici, dar acest aspect se poate răsfrânge și pe perioada verii. Bateria ajunge în sezonul estival deja epuizată, iar atunci când ți-e lumea mai dragă, cum ar fi înainte să pleci în concediu sau în mijlocul lui, poate ceda complet. Verifică periodic starea acesteia și schimb-o dacă observi că farurile încep să pâlpâie.

Probleme cu frânele

Frânele sunt extrem de importante pentru ca orice drum, oricât de scurt ar fi, să se desfășoare în perfectă siguranță. Dacă observi că pedala de frână devine mai moale decât în mod normal, dacă simți o vibrație în volan atunci când o apeși ori dacă se aude un scârțâit când frânezi, mergi cu mașina la service, pentru că s-ar putea să ai nevoie de discuri de frână noi.

Probleme cu lipsa lichidelor

Dacă tu nu ieși din casă vara fără o sticlă de apă, ar trebui să aplici aceeași metodă și pentru prietenul tău de nădejde la drum, mașina. Și nu cu apă, ci cu lichidele de care aceasta are nevoie pentru a rula în perfectă stare, adică lichidul de frână, uleiul și chiar lichidul de parbriz. Nu vrei să ai de parcurs un număr mare de kilometri fără să îți poți curăța parbrizul de insecte. Nu-i așa?

Leave a Reply