Care sunt motivele pentru care ajungi cel mai des la un service auto

sursa foto: https://pixabay.com/en/mechanical-workshop-rim-tool-fix-1419946/

Dacă ești șofer, cel mai probabil îți displace total situația în care nu îți poți folosi mașina așa cum ți-ai dori, din cauză că a apărut o defecțiune care nu îți mai permite deplasarea în siguranță. Ce-i drept, nici șoselele din România nu sunt prietene foarte bune cu autovehiculele noastre, din cauza gropilor, a trecerilor la nivel cu calea ferată sau a gurilor de canalizare, care sunt departe de a fi la nivel cu asfaltul.

Din această cauză, dar și pentru că mașina pe care ne-am cumpărat-o poate avea probleme ascunse, mai ales dacă a fost achiziționată la mâna a doua, ajungem cu mașina în service mai des decât ne-am dori, fiind nevoiți nu doar să pierdem timp cu reparațiile, dar și să cheltuim sume semnificative de bani.

Mai mult decât atât, anumite piese auto au o durată de viață mai mică decât altele, așa că ne-am gândit că ți-ar prinde bine să știi care sunt cele care se defectează cel mai des, ca să te pregătești din timp și să anticipezi care este momentul oportun pentru schimbarea unor componente auto, pentru a nu mai rămâne cu mașina în pană. Așadar, iată care sunt acestea:

Injectoarele

Fiind considerate cele mai sensibile piese, injectoarele sunt printre primele componente ale unei mașini în care vei investi cel mai des bani. Probabil nu mai este un secret faptul că benzinăriile din România nu comercializează un carburant de cea mai bună calitate, acesta fiind și principalul motiv pentru care injectoarele trebuie înlocuite mai des decât ar trebui. Dacă ajungi în service cu mașina, iar problema pe care ți-o semnalează mecanicul este la acest capitol, e posibil să primești recomandarea de a curăța injectoarele, dacă vrei să economisești niște bani. Noi, însă, îți recomandăm să le schimbi cu unele noi, pentru a avea o garanție mai mare.

Ambreiajul

Tot din pricina drumurilor publice care nu sunt într-o stare întocmai excelentă, kitul de ambreiaj va trebui schimbat mai des, mai ales dacă folosești mașina pentru deplasări în interiorul orașului, unde traficul este mai aglomerat și ești nevoit să îl suprasoliciți la fiecare intersecție. Germania, Franța sau Spania se pot lăuda cu autostrăzi bine gândite, care ar permite ambreiajului să reziste până la 25.000 de kilometri. Din păcate, acest aspect rămâne un ideal pentru noi, românii. Dacă vrei să prelungești durata de viață a kitului de ambreiaj, fii atent la cât de repede pleci de pe loc cu mașina și cum schimbi vitezele în mers.

Amortizoarele

Dacă ești pasionat de modelele sport ale mașinilor, probabil știi ce înseamnă să treci peste o groapă, un delimitator de viteză sau o linie de tramvai cu amortizoare tari. Acestea vor prelua tot șocul, iar asta le va reduce din elasticitate, astfel încât va trebui să le schimbi mai repede decât te așteptai.

Planetarele

Vinovate sunt tot șoselele pentru vizitele la service-ul auto în care mecanicul te anunță că ai nevoie de planetare noi. Praful și murdăria le poate reduce din durata de viață. La fel de importante sunt și virajele în care acestea sunt suprasolicitate, așa că ai mare grijă cât de ușor conduci și cu ce viteză intri în curbe.

Pompa de combustibil

Dacă ești șoferul unei mașini diesel, probabil că te-ai lovit cel puțin o dată de situația în care ai uitat să schimbi la timp un filtru de motorină, ceea ce a provocat defectarea pompei de combustibil. Un rol foarte important îl joacă și alegerea carburantului, care trebuie să fie de cea mai înaltă calitate, fără impurități, dacă vrei să ai mașina „sănătoasă” pentru cât mai mult timp.

Nu uita că pe epiesa.ro vei găsi cele mai accesibile prețuri pentru toate tipurile de autoturisme, indiferent dacă ai nevoie de piese auto Dacia, Volkswagen, Skoda, Audi, Fiat sau orice altă marcă ai ales să conduci.

Leave a Reply