Ce piese va trebui să schimbi imediat după ce cumperi o mașină la mâna a doua?

Ce piese va trebui să schimbi imediat după ce cumperi o mașină la mâna a doua

https://pixabay.com/en/key-car-key-hand-man-boy-guy-791390/

Deja nu mai este un secret faptul că românii preferă mașinile second-hand, în detrimentul celor noi. Motivul pentru această variantă la care apelează este, în primul rând, bugetul pe care îl au alocat pentru acest tip de achiziție. La fel de important este și aspectul la care cei mai mulți dintre șoferii români se gândesc atunci când se hotărăsc să își cumpere o mașină. Starea șoselelor din țara noastră nu permite unui autoturism să reziste fără reparații pentru prea mult timp.

Dacă și tu ai ales să îți cumperi o mașină rulată, e bine să știi că la prețul ei propriu-zis de achiziție se vor adăuga costurile cu înmatricularea, dar și o revizie completă și, eventual, un schimb de piese, pentru a te asigura că drumurile pe care urmează să le faci vor fi efectuate în totală siguranță. Ne-am gândit că ți-ar prinde bine să știi care sunt piesele de care vei avea nevoie imediat după ce își cumperi o mașină second-hand.

Plăcuțele de frână

Până la urmă, ce e mai importantă decât siguranța ta și a celor alături de care călătorești? Plăcuțele de frână joacă un rol foarte important și e necesar să nu amâni schimbarea lor pentru nici măcar un kilometru peste limita maximă recomandată de producător. Și pentru că, de cele mai multe ori, kilometrajul mașinilor poate fi dat înapoi, e bine să te asiguri că vei începe schimbul de consumabile cu plăcuțele de frână, chiar dacă fostul proprietar te va asigura că nu s-a circulat cu mașina mai mult de 30.000 de kilometri, distanța după care este indicat să le înlocuiești cu altele noi.

Pneurile

Trebuie să fii foarte atent la semnele de uzură ale cauciucurilor cu care vine mașina. Anvelopele ar trebui să nu fie tocite nici măcar pe o porțiune, iar anul fabricației lor trebuie să apară foarte clar. Dacă sunt vechi, dă o fugă până la cel mai apropiat service și cumpără cauciucuri noi. Nu uita să le achiziționezi în funcție de anotimpul în care te afli atunci când cumperi mașina, pentru că altfel îți vei pune siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic în pericol. Cauciucurile de iarnă îți vor mări distanța de frânare pe asfaltul curat, iar cele de vară folosite pe zăpadă îți vor face imposibilă deplasarea.

Filtrele

Filtrul de ulei, cel de aer și cel de polen (altfel denumit și de habitaclu) sunt cele mai importante din toate componentele mașinii, așa că nu uita să te asiguri că ele vor fi schimbate imediat după ce ai bătut palma cu fostul proprietar al autoturismului. Nu trebuie să te îngrijorezi, pentru că la acest capitol, cel al filtrelor, prețurile nu sunt foarte mari pentru schimbul efectuat.

Kitul de distribuție

Și dacă am menționat detalii despre una dintre cele mai mici cheltuieli pe care le poți face, ar trebui să echilibrăm balanța și să ți-o prezentăm și pe cea mai costisitoare dintre ele. Kitul de distribuție conține cureaua de distribuție, rola și pompa de apă, pe care ar trebui să le schimbi imediat ce ai pus mâna pe cheile mașinii.

Dacă te pregătești să îți cumperi o mașină la mâna a doua sau ai achiziționat-o deja și știi de ce componente noi vei avea nevoie, caută online piese auto Audi, Opel, Volkswagen, Mercedes, Citroen sau orice marcă ai nevoie, pentru a te bucura de călătorii fericite!

Leave a Reply