Ce reparații vei avea de făcut în această primăvară la mașină?

Verificarea masinii pentru primavara

Pregatirea masinii pentru inceputul de an

Parcă mai ieri stăteai la coadă la vulcanizare să schimbi anvelopele cu cele de iarnă și cumpărai primul bidon de lichid de parbriz anti-îngheț, nu-i așa?

Timpul zboară și iată că primăvara este aici, anotimp în care nu facem ordine doar în case, ci și sub capotă. E vremea să dai o fugă cu mașina pe la service și să îi treci în revistă toate părțile importante ale acesteia, să te asiguri că precipitațiile și temperaturile mici nu au afectat în niciun fel piesele.

Ce trebuie să verifici, odată cu venirea primăverii, la mașină?

Bujiile

bujii, schimb bujii

Set de bujii

Dacă vrei ca bordul să indice un consum cât mai mic, asigură-te că bujiile sunt curate și că funcționează normal. Ar trebui să îți faci un obicei din verificarea acestora, la fiecare trecere de la un anotimp cald la unul rece și invers.

Frânele

frane, set de frane, disc de frana

Disc de frana

Testează, într-un spațiu deschis și fără obstacole, dacă mai țin frânele. Accelerează, nu foarte mult, și pune o frână bruscă. Observă care este timpul de la activarea pedalei și până la frânarea completă a mașinii și compară timpul obținut cu ziua când frânele erau noi. Dacă sesizezi o diferență prea mare, înseamnă că s-au uzat și e timpul să iei unele noi.

Anvelopele

anvelope de vara

Set anvelope de vara

Vei ajunge din nou la vulcanizare, de data asta trecând înapoi la anvelopele de vară. E momentul să le verifici cu atenție și pe acestea. Dacă observi crăpături sau părți tocite, probabil e mai bine să le schimbi cu unele noi. Nu uita să echilibrezi și roțile și să le umfli cu o presiune suficientă. Dacă volanul tremură în timp ce te deplasezi cu mașina, e semn că trebuie să te întorci la mecanic.

Aerul condiționat

aer conditionat auto, freon instalatie aer conditionat

Instalatie de aer conditionat

E necesar ca în fiecare an, după o perioadă lungă după ce nu l-ai folosit, să cureți atent întreaga instalație de aer condiționat și să îi completezi freonul, dacă simți că nu mai răcește suficient. Nu aștepta ca termometrele să indice peste 40 de grade, pregătește-te din timp să înfrunți canicula!

Tapițeria

tapiterie auto, igienizare tapiterie auto

E un moment potrivit să îndepărtezi și petele de pe scaune. Dacă folosești huse, o simplă spălare a acestora te va scăpa de griji. Dacă nu le protejezi cu nimic, poți scoate urmele cu puțină apă călduță și detergent sau un spray lichid, pe care trebuie să îl poți împrăștia pe suprafața pe care vrei să o igienizezi.

Caroseria

caroserie masina

Din cauza gheții sau a sării aruncate ca antiderapant, e posibil ca mașina ta să fi avut de suferit. Dacă observi mici puncte de vopsea sărite, grăbește-te să le cureți și revopsești, desigur, apelând la un specialist. Altfel, te poți trezi cu rugină pe o suprafață mare din caroserie.  

Nu amâna revizia de primăvară și cere părerea unui mecanic în care ai încredere, care îți poate spune de ce articole auto ai avea nevoie, în cazul în care cele vechi s-au deteriorat pe timpul iernii.


Caută în oferta epiesa.ro și alege dintre piesele VW sau orice altă marcă de care mașina ta are nevoie pentru a conduce în siguranță și a reduce cât mai mult consumul de combustibil.

Drumuri line!

Leave a Reply