Cum să-ți alegi covorașele auto ideale pentru mașina ta?

cum sa-ti alegi covorasele auto pentru masina ta

sursa foto: https://pixabay.com/en/car-interior-auto-vehicle-3392791/

Poate ți se pare un detaliu neimportant, însă dacă îți place să ai grijă de mașina ta, trebuie să te preocupe toate aspectele care țin de estetica. Dacă la spălătorie ajungi cel puțin o dată pe lună, iar de faruri și degresarea lor te preocupi ceva mai rar de atât, interiorul mașinii tale ar trebui să reprezinte o preocupare reală pentru tine, mai ales în sezonul în care vremea devine mai neprietenoasă. Atunci poți cu adevărat observa eficiența covorașelor auto pe care le folosești.

Dacă nu știi să alegi cea mai bună variantă pentru mașina ta, ți-am pregătit câteva sfaturi pentru a avea covorașele perfecte.

Cu miros sau fără

Anumiți producători optează pentru folosirea unui material cauciucat, care miroase pregnant, aproape insuportabil, în fabricarea covorașelor auto. Dacă ești sensibil la mirosurile puternice, caută-le pe cele care nu emană nicio aromă, dar asta presupune să-ți îndrepți atenția către producători cunoscuți, nicidecum către firme de care nu ai auzit niciodată. Astfel, vei evita o eventuală alergie sau o stare de disconfort creată de izul puternic.

Din cauciuc sau din mochetă

O altă bătaie de cap pentru șoferi ar putea reprezenta alegerea materialului ideal. Cele două opțiuni, cauciucul și mocheta, au avantaje și dezavantaje, deopotrivă. Iată care sunt acestea:

Covorașele auto din cauciuc sunt realizate, după cum e lesne de intuit, din cauciuc și sunt ideale dacă locuiești într-o zonă în care precipitațiile sunt la ordinea zilei sau dacă obișnuiești să folosești mașina în scopuri care presupun deplasări în medii umede. Acestea beneficiază de borduri din cauciucuri care nu permit apei sau murdăriei să alunece mai departe de ele, deci mașina ta va fi curată pentru mai mult timp. Trebuie doar să scoți covorașele și să le cureți cu un furtun cu apă. Singurul dezavantaj al acestora ar fi că sunt mai puțin estetice decât cele din următoarea categorie. Covorașele auto din cauciuc sunt ideale toamna și iarna, când precipitațiile sunt mai abundente decât în restul anului.

Covorașele auto din mochetă îți vor oferi un confort mai mare la picioare, pentru că sunt mai moi decât cele din cauciuc. Confecționate dintr-un material din nylon rezistent, acestea pot fi cumpărate pe mai multe nuanțe și dimensiuni, în funcție de preferințele tale și de mașina pe care o conduci. Te poți bucura de funcționalitatea lor pentru că mențin mai bine praful decât covorașele din cauciuc, așadar sunt ideale în sezonul estival.

Un set de covorașe auto conține patru piese, pe care trebuie să le distribui pe toate cele patru spații pentru picioare din mașină. Acestea îți vor oferi o protecție împotriva murdăriei, a lichidelor sau a petelor, aducând atât șoferului, cât și celorlalți pasageri un nivel ridicat de confort, pentru ca drumurile lungi cu mașina să fie mai plăcute.

Dacă ești în căutarea oricăror piese auto de calitate sau a accesoriilor pentru mașina ta, le găsești mereu pe Epiesa.ro. Drumuri bune!

Leave a Reply