De ce e important să folosești huse pentru scaunele auto?

Seat Cushion, Auto Accessories, Aftermarket, Car Seat

Sursa Foto: https://pixabay.com/en/seat-cushion-auto-accessories-1099616/

 

Indiferent dacă ți-ai cumpărat de curând o mașină sau ești deja familiarizat cu ea de ceva timp, e important să faci tot posibilul pentru a crea maximul de confort în interiorul acesteia. De la o temperatură ideală pentru tine, în funcție de anotimp, la un miros plăcut, obținut cu ajutorul unui odorizant care persistă, confortul la volan sau al pasagerilor este important.

Imaginează-ți un drum de câteva ore într-o poziție incomodă, în care scaunele sau bancheta sunt mai mult un chin, iar locul de la picioare este mai redus decât cel pe care îl ai la dispoziție într-un avion de la o companie aeriană low-cost.

Mai mult decât atât, textura tapițeriei nu este una prietenoasă cu pielea, așa că întreaga călătorie se va transforma într-o povară.

Pentru a evita drumurile incomode, îți recomandăm să începi prin a cumpăra un set de huse pentru scaunele auto, după criteriile pe care le vei afla în cele ce urmează.

În funcție de modelul mașinii pe care o conduci sau cele universale

Vei întâlni două tipuri de huse pentru mașină.

Primul dintre ele se referă la cele confecționate cu destinație precisă, adică cele create pentru un anumit tip de model de autovehicul. Desigur, acestea sunt și cele care vor veni ca turnate pe scaunele și bancheta mașinii tale, doar că prețul lor este unul mai mare decât al celor din a doua categorie. Cu toate acestea, investiția va fi una de lungă durată și foarte confortabilă pentru partea corpului tău care intră în contact cu scaunele. Husele universale au un preț mult mai accesibil pentru toate buzunarele, însă există posibilitatea ca dimensiunile acestora să nu se potrivească perfect pe cele ale scaunelor din mașina ta, ceea ce s-ar putea să-ți displacă, cel puțin la nivel estetic.

În funcție de materialul din care au fost confecționate

Materialul huselor de mașină este al doilea criteriu important pentru care ai putea opta pentru un set pe care să îl achiziționezi, iar acestă alegere rămâne complet la latitudinea ta, în funcție de preferințele pe care le ai. Există mai multe tipuri de material pentru huse auto, dar majoritatea sunt confecționate din piele naturală sau ecologică, textil sau poliester.

Dacă ești un șofer căruia îi place să conducă o mașină elegantă, ar fi bine să te oprești asupra celor din piele sau o imitație a acesteia. Efectul va fi unul cu adevărat impresionant, pentru că îți poți transforma mașina în câteva minute într-un autovehicul de primă clasă. Totuși, acest tip de huse s-ar putea să îți creeze mici neplăceri în perioadele în care temperaturile o iau razna, adică iarna și vara. La frig, husele se vor păstra reci, iar la căldură, acestea se vor încinge, așa că dacă nu ai încălzire sau răcire în scaune, e posibil să îți displacă această variantă. Mai mult decât atât, orice zgârietură sau pată va fi vizibila pe acest tip de material.

 

Husele din material textil sunt cele mai căutate, mai ales pentru rezistența lor. Totodată, ele sunt și foarte ușor de spălat și au o durată de viață lungă în fața zgârieturilor de orice fel. Ca preț, acestea sunt încadrate în clasa de mijloc, iar dacă vrei ceva mai ieftin de atât, îndreaptă-ți atenția către cele din poliester. Cu toate că vei cheltui mai puțini bani, dar le vei schimba mai des, pentru că își pierd mai repede elasticitatea și culorile.

 

În funcție de numărul de articole dintr-un set

De cele mai multe ori, pentru scaunele mașinii vei avea nevoie de trei piese, pentru șezut, pentru spătar și pentru tetieră. Pentru banchetă, poți opta pentru seturi cu piese între 6 și 8 ca număr. Cu cât setul are mai multe articole, cu atât husele se vor întinde mai bine și vor pătrunde mai ușor în spațiile dintre componentele scaunelor sau ale banchetei.

În funcție de sistemul de prindere

Pentru montarea huselor vei avea la dispoziție mai multe sisteme. Cele mai multe sunt cu fermoar, cleme sau șireturi. La husele universale poți întâlni varianta cu elastic și cleme de fixare, iar la cele destinate unui anumit model de mașină husele sunt prevăzute cu fermoar, care asigură o etanșare mai bună și un confort ridicat în timpul călătoriei.

 

Cu ajutorul huselor auto, vei proteja pentru un timp îndelungat tapițeria scaunelor și a banchetei de factorii externi, precum soarele, detergenții folosiți pentru igienizare sau deteriorarea materialului pentru o folosire îndelungată.

Ai grijă de aspectul mașinii tale și bucură-te de drumuri cu prioritate!

 

Leave a Reply