Detalii pe care ar trebui să le verifici înainte să pleci cu mașina în vacanță

Detalii pe care ar trebui să le verifici înainte să pleci cu mașina în vacanță

sursa foto: https://pixabay.com/en/map-vacation-travel-driving-2789052/

Perioada concediilor este în toi, așa că ar trebui să te pregătești și tu pentru vacanța binemeritată în care suntem siguri că abia aștepți să pleci. Iar dacă te-ai hotărât să mergi în excursie cu mașina, înainte să începi să-ți faci bagajele ar trebui să dai o fugă până la service și să te asiguri că totul funcționează cum trebuie sub capotă. Mecanicul tău de încredere îți va spune dacă mașina ta este gata de un drum lung și dacă vei călători în siguranță până la destinație. Iată ce ar trebui să verifici înainte să pleci liniștit în concediul de vară.

Presiunea în roți

Probabil te întrebi de ce ar trebui să te preocupe în mod special presiunea în pneuri înainte de zilele libere. E simplu! Atunci când folosești mașina ca mijloc de transport în vacanță, cel mai probabil încărcătura portbagajului va fi foarte mare. Având la dispoziție libertatea de a lua cu tine tot ce-ți trece prin cap, nu ca atunci când zbori cu avionul și numărul kilogramelor de bagaj sunt limitate, parcă nu te mai poți opri din pus lucruri în geamantane. Astfel, greutatea totală a mașinii va crește și e nevoie de o nouă presiune, una mai mică, pe care să o ai în roți. Dacă nu știi care este presiunea ideală, poți consulta cartea tehnică a autoturismului tău sau poți cere sfatul unui angajat de la o vulcanizare.

Aerul condiționat

Imaginează-ți o zi toridă de vară în care vei petrece ore întregi pe autostradă sub un soare puternic fără aer condiționat. Drumul s-ar transforma curând într-o corvoadă, așa că nu uita să verifici dacă instalația mașinii tale are suficient freon. Dacă ai suficient timp, poți opta și pentru curățarea întregului sistem de ventilație, ca să te asiguri că acesta nu va introduce în habitaclu aer cu praf sau alte particule pe care nu le poți observa cu ochiul liber, dar care îți pot provoca alergii ale sistemului respirator.

Nivelul lichidelor

Indiferent de cât de recentă a fost data la care ai făcut ultima revizie a mașinii, înainte de vacanță trebuie să verifici care este nivelul uleiului de motor, al antigelului, al lichidului de frână, al lichidului de servodirecție și, nu în ultimul rând, al lichidului de parbriz. Tot în cartea tehnică a mașinii vei afla care este cantitatea ideală a acestor lichide, care îți vor asigura o călătorie în siguranță.

Starea becurilor

Deși la acest capitol este posibil să mai ai parte și de surprize, pentru că în orice moment ți se poate arde un bec din bord, de la faruri sau de la stopuri, e bine să verifici și starea acestora. Dacă bugetul tău de vacanță nu este unul foarte limitat, ar fi bine să ai câte o rezervă din fiecare, pentru că, în cazul în care vreunul din ele se va arde și nu reușești să îl schimbi, riști o amendă usturătoare din partea Poliției Rutiere, mai ales a celei din străinătate.

Nu omite să verifici și actele, atât ale tale, cât și ale mașinii care îți va fi un camarad bun la drum. Și dacă nu mai ai timp de pierdut înainte de vacanță, poți comanda online cele mai bune și accesibile piese auto Opel, Fiat, Dacia, Volkswagen, Audi, Ford sau orice marcă de mașină conduci de pe ePiesa.ro. Drumuri bune!

 

Leave a Reply