Mașina Anului 2018 în Europa – nominalizări și premii

sigla volvoKia Picanto, Nissan Leaf și Peugeot 5008 au stabilit noi standarde de calitate în ultimele 12 luni, dar nici Seat Ibiza și Arona nu s-au lăsat mai prejos. Oricare dintre aceste modele ar fi putut ocupa locul întâi în competiția pentru titlul de Mașină a Anului 2018 în Europa, asta dacă cei de la Volvo nu lansau modelul XC40, pe care specialiștii auto îl consideră a fi genial. Într-un echilibru perfect de eleganță, siguranță, confort și calitate, Volvo XC40 concurează cu oricare autoturism din segmentul SUV de familie.

Dotările Volvo XC40

Motorizarea puternică a modelului XC40, în patru cilindri, cu un consum mediu de 5,2 litri pe suta de kilometri, cu transmisie integrală, cutie automată de viteze și 190 de cai putere își satisface cumpărătorii, care au parte de o experiență de condus excelentă. Interiorul său solid, dar foarte confortabil, concurează cu alte modele din aceeași categorie, precum BMW X1 sau Volkswagen Tiguan, însă Volvo rămâne să poarte coroana, la finalul acestui an. Spațiul pe care îl oferă interiorul acestei mașini 4X4 este unul generos, atât locurile din față, cât și cele de pe banchetă fiind foarte încăpătoare și comode. Portbagajul modelului XC40 este unul care ar satisface pe oricine care preferă să își ia în vacanțe un bagaj voluminos.

Interior futuristic

Habitaclul unui XC40 aduce o bucățică din Suedia fiecărui șofer care alege să străbată drumurile la volanul acestei mașini, pentru că finisajele sunt realizate cu mare atenție și bun-gust. Materialele folosite pentru interiorul unui XC40, care sunt naturale, lasă impresia unui spațiu aerisit și foarte modern. Și dacă tot a venit vorba de tot ce este la modă, nu am putea trece cu vederea partea tehnologică a autoturismului. Experiența comenzilor vocale este una de excepție, pentru că șoferul nu este nevoit să vorbească rar sau tare, controlul vocal fiind stabilit la o viteză și o intensitate normală de comunicare.

Siguranță sporită pe carosabil

Superbul SUV de familie nu se dezice de calitatea suedeză cu care producătorii s-au făcut cunoscuți pe tot mapamondul, pentru că toți șoferii care au condus o astfel de mașină știu că piesele auto Volvo sunt rezistente, la fel ca restul caroseriei. Nu e de mirare nici faptul că acest model a primit cinci stele în cadrul testelor Euro NCAP 2018. Astfel, XC40 a intrat, alături de Volvo 90 și 60, în categoria celor mai sigure mașini de pe piață. Testele au presupus, printre altele, detectarea cicliștilor prin frânarea automată, dar și menținerea benzii de mers în situații de urgență.

Tehnologie inovatoare

Producătorii suedezi se mai pot lăuda cu tehnologii inovatoare care asigură călătorii în perfectă siguranță, precum City Safety, Pilot Assis, Run-Off Road Mitigation. Experiența de condus va fi mai puțin solicitantă, așa că un produs premium, cum este un XC40, va face orice șofer să iubească Volvo.

Poți vedea în link-ul de mai jos cum arată un Volvo XC40, ce dotări are și cum se comportă pe șosea, ca să înțelegi de ce a meritat cu prisosință premiul pentru Mașina Anului 2018.

Leave a Reply