Tot ce trebuie să știi dacă vrei să faci off-road

cum sa iti echipezi masina pentru off-road

Sursa foto: https://pixabay.com/en/jeep-wrangler-mountain-mud-play-3253916/

Ești mereu în căutarea senzației de adrenalină care îți explodează în corp? Îți place să-ți depășești limitele și îi admiri pe cei care practică sporturi extreme, însă nu ai trece direct la bungee jumping? Poate că ar fi mai potrivit pentru tine să încerci un traseu de off-road pe care să îl practici cu o mașină potrivită pentru a fi condusă pe terenuri accidentate. Ca să nu te expui unor riscuri, ne-am gândit că ți-ar prinde bine câteva sfaturi înainte să încingi motorul și să te stropești cu noroi din cap până în picioare.

Iată ce nu ar trebui să scapi din vedere, atunci când faci off-road cu mașina

Echipează-te corespunzător

Și aici nu ne referim doar la o cască de protecție și la centura de siguranță, ci la cum pregătești mașina. Nu pleca în aventură fără să te asiguri că ai montat un scut de motor care să îți protejeze automobilul de pietre masive, gropi sau urcușuri grele de pe traseu. E foarte important să pleci la drum cu mașina bine întreținută, pentru că, până la urmă, acesta este cel mai important aspect, în afară de atenția pe care trebuie să o ai din spatele volanului. Ar fi bine să ai și un cârlig de remorcare sau să te asiguri că ceilalți pasionați de sporturi extreme cu care pleci la drum au montat așa ceva pe mașinile lor, în cazul nefericit în care trebuie să părăsești cursa mai devreme, din cauza unor defecțiuni.

Condu corect

Chiar dacă nu te afli pe un drum asfaltat, trebuie să continui să îi respecți pe ceilalți participanți la trafic. Responsabilitatea nu ar trebui să te părăsească nici în momentele în care te distrezi, așa că nu condu cu viteză, ci mai degrabă bucură-te de peisaj, de atmosferă și scapă de teribilismul care te-ar putea cuprinde. Nu uita nici că, de cele mai multe ori, drumurile de off-road sunt în zone protejate ale țării, deci încearcă să nu lași urme prea mari în natură.

Cunoaște-ți mașina

Să știi care sunt limitele mașinii pe care o conduci, mai ales într-o situație cum este aceasta, e foarte important pentru siguranța ta, dar și ca să eviți să te întorci cu ea pe platformă acasă. Nu pleca cu preconcepția că nimic nu îi poate sta în cale SUV-ului tău.

Nu pleca singur

Ar fi păcat să te bucuri de unul singur de experiența inedită pe care ți-o oferă un traseu off-road bine gândit. Ia-ți câțiva prieteni sau fă-ți unii noi din grupurile celor pasionați de senzații tari și experimentați în grup. Asta ar putea să îl ajute pe oricare dintre voi care ar putea avea probleme pe traseu sau ar intra într-o încurcătură. Ar fi bine să vă stabiliți un punct de întâlnire, dacă hotărâți să vă despărțiți pe traseu, și nu ar fi o idee rea să aveți la voi câte o stație de emisie-recepție pe fiecare mașină.

Respectă toate informațiile de mai sus și bucură-te de experiența vieții tale, pe care nu ai cum să o uiți prea curând.

Distracție plăcută!

Leave a Reply